Mint arról korábban többször beszámoltunk, a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt Schadl György és 21 társa ellen.

A nyomozás során hangfelvételek is előkerültek az ügyben, melyeket – legalábbis egy részüket – a Blikk ma reggel közzétett. A cikkükben számos, különböző hanganyag található. Például arról, hogy az Igazságügyi Minisztérium volt parlamenti államtitkárának hogyan juttatott havi rendszerességgel hárommillió forintot a végrehajtói kar elnöke, Schadl György, vagy hogy Völner neje hogyan fakadt ki a zárolásokon, illetve, hogy a Schadl házaspár értékeit tartalmazó széf nem más, mint egy biztosítás, ahogy Schadl neje próbálta azt beadni. Eközben az alábbiak hangoztak el:

„A Porschét azt elvitték… Figyelj Pali, ezek rohadt mocskok, ezek rohadt patkány mocskok!… Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit” – ezt például Völner Pál felesége mondta férjének a telefonba. A politikus pedig így válaszolt: „Lehet, hogy fogok is”, majd hozzátette: „csak a sajtó, amit lehoz, elég, amit az ember mond, hogy akkor kicsit meginogjon itt a széke pár embernek. Én nem fogok vádaskodni, tudod mert… De azért elég kellemetlen lesz.”

Egy másik alkalommal Völner ügyvédi irodájánál zajlott le a találkozó:

S.: „Valamikor majd jöhetnél ide a harmadik kerületbe, és egy hármast hozhatnál, mert nekem el kell mennem a szokásos barátunkhoz, akihez szoktam menni. Tudod?”

M.: „Aha… őőőő… visszafordulok az irodába, mert most jöttem el.” (M. – fedőnevén Kés – nem más, mint Schadl György mindenese, aki szintén vádlott – A szerző.)

S.: „Valami, valami szatyorral, meg valami piát tegyél már bele. Mindegy, hogy mit, csak valami viszonylag normális piát… Úgy csináld, hogy ötre kell kiérnem hozzá. Jó?

M.: „Ja! Ü, ö, én, mondom, még délelőtt, kora délre tehát ott leszek.

Az egyik videóban Gyurcsány Ferenc is említésre kerül, akit a politika Uhrin Benedekjének titulálnak. A teljes anyag megtekinthető a Blikk oldalán.

A büntetőeljárás még mindig folyamatban van, az ügyészség azt ajánlotta, hogy beismerés esetén a bíróság Schadl Györgyöt 10, míg Völner Pált 8 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje.