Figyelemre méltó poszttal jelentkezett Topán László önkormányzati képviselő a Facebookon. A Tiszta Kezek névre hallgató frakció tagjai, Topán mellett Hencsei Zsolt és Bognár Szilvia, közös közleményt adtak, amelyet változtatás nélkül közlünk:

“A tegnapi városházi események megmutatták, milyen fontos, hogy a Tiszta Kezek Frakció tagjai a közgyűlésben dolgoznak. Egyrészt sikerült megakadályoznunk (egyelőre, átmenetileg), hogy az MSZP-DK-Jobbik-Momentum-LMP alkotta városvezető konglomerátum 14 millió forint közpénzt adjon ajándékba egy vállalkozásnak. Másrészt ez az ügy alkalmat adott arra, hogy a városvezetők megmutassák igazi arcukat: ha rajtakapják őket, szembesítik őket hiányosságaikkal, nem riadnak vissza a képviselők fenyegetésétől sem.

Mi, a Tiszta Kezek Frakció tagjai tiszteljük a másikat – a politikai ellenfeleinket is, ezzel is meg akarjuk szolgálni választóink bizalmát, akik ’19-ben nem a durvaságra, átláthatatlanságra és önzésre szavaztak.

Elhatárolódunk attól a fenyegető, a képviselői intézményt és választópolgári egyenlőséget semmibe vevő viselkedéstől, amit a pécsi közgyűlés tisztségviselői tanúsítottak.

Továbbra is ragaszkodunk a napirend előtti érdemi vitákhoz, az átlátható folyamatokhoz és ennek szellemében folytatjuk szolgálatunkat.

Felelősek vagyunk a közbeszéd minőségéért, ezért kívánunk stílusunkban példaértékűek lenni és ennek súlyára a jelen megnyilatkozásunkkal is felhívjuk a pécsi közszereplők figyelmét.
Pécs, 2023. január 25.
Tiszta Kezek Frakció, PMJV”

Ide kattintva megtekinthető Hencsei Zsolt képviselő első, a 17-es napirendi pontot érintő hozzászólása.