Dánia ellen lépett pályára Stockholmban a férfi kézilabda világbajnokság negyeddöntőjében a magyar válogatott. Az előző két vb-t egyaránt megnyerő északiak számítottak az esélyeseknek, hiszen a világ egyik legjobb csapatáról van szó. A magyarok azért bizakodtak a meccs előtt, hiszen a teher lekerült róluk, a célt, az olimpiai kvalifikációs tornán való részvétel jogát kivívták a 8 közé jutással.

Ehhez képest szinte azonnal látszott, hogy melyik a jobb csapat. Az elején még Lékai góljaival sikerült kicsit tartani a lépést, de hamar elléptek a dánok, 4-3 utána hamar 8-4 lett. A kapuban Landin remekül védett, miközben támadásban szórták a gólokat, a különbség pedig egyre csak nőtt.

A magyar válogatott védekezése borzasztó volt, Dánia akkor és úgy szerzett gólt, ahogy akart. Már egy kettős emberelőnyt sem sikerült sikerrel zárni, a félidő végén Chema Rodriguez szövetségi kapitány egy időkérésnél már kiabált a játékosaival, akikből a küzdést is hiányolta. A dánok az első 30 perc végén már a 10 gólos előnyért támadtak, ez még nem sikerült, a félidőben 21-12 állt az eredményjelzőn.

A második félidőben semmit sem változott a helyzet, Dánia egy 4-1-es rohammal gyorsan 10 fölé vitte a különbséget. Az északiak nem lassítottak, bár a koncentrációjuk néha csökkent és a cserék is a pályára kerültek. Ettől még a különbség folyamatosan nőtt, gyakorlatilag semmi esélye nem volt a válogatottnak se védekezében, se támadásban. Végül 17 góllal, 40-23-ra győztek a dánok, a magyar válogatott semmi ellenállást nem tudott kifejteni esélyesebb ellenfele ellen.

Kép: MTI/Kovács Tamás