A szerdai Dánia elleni negyeddöntőt követően a helyosztó mérkőzésen is sima, 33-25-ös vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda válogatott.

A mérkőzés már az elején rosszul indult, mert bár a norvégok az elején két perces hátrányba kerültek és még büntetőt is dobhattunk, ám Rosta a norvég kapus fülét találta el, ami miatt a Bonaventura testvérek azonnal piros lappal a lelátóra küldték. Az első félidő ennek ellenére nem alakult nagyon rosszul, bár végig a norvégok vezettek, de az előny folyamatosan 1-3 gól között volt, ami még bőven kezelhető.

A második félidő elején szintén tartottuk a lépést, sőt, 19-18-nál az egyenlítésért mehettünk, ám egy rossz átadás utáni kontrából megint kettőre vezettek a norvégok, onnan pedig lefogyott a csapat. A skandináv csapat 6 perccel később már 24-19-re vezetett, majd még jobban tudta növelni az előnyét a motivációját vesztett magyarok ellen.

Ezzel a válogatott utolsó mérkőzése a 7. helyért fog menni, a németektől végletekig szoros meccsen kikapó Egyiptom ellen.

Borítókép forrása: nemzetisport.hu