Ma ünnepelné 67. születésnapját Pap Vera színésznő, érdemes és kiváló művész. A színésznő 1956. január 27-én látta meg a napvilágot Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett 1979-ben, majd ezt követően gyakorlatilag élete végéig a Vígszínházban tevékenykedett. De más színházakban is vállalt szerepet, a 2002. március 15-én megnyíló új Nemzeti Színház első előadásán például főszerepet játszott.

Filmszínészként is számos ismert szerepe volt, ő játszotta például az Angi Vera főszerepét, de fontos szerepet kapott többek között a Dögkeselyűben meg a Csapd Le Csacsiban. Szinkronszínészként pedig szerepelt többek között a Macskafogóban is.

Pályafutása során számos díjjal ismerték el munkáját, 1987-ben Jászai Mari díjat vehetett át, 2013-ban pedig Kossuth díjjal jutalmazták. 2011-ben a XI. Pécsi Országos Színházi Találkozó, MASZK Országos Színészegyesület „Legjobb női alakítás” díját vehette át.

Élete utolsó éveiben súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, ám életösztöne nagyon erős volt, sokáig küzdött a betegsége ellen, soha nem akarta feladni. Ám 2015-re nagyon rosszra fordult az állapota. Ekkor úgy tűnt, hogy egy ausztriai kezelés még tud javítani az állapotán, ám már a kezelés korai szakaszában olyan rossz állapotba került, hogy nem akarta folytatni, inkább hazajött az utolsó hónapjaira. 2015 április 9-én, 59 éves korában hunyt el.

Emlékét örökre megőrizzük.