Újabb Párbeszéd politikus hagyta el a párt süllyedőnek látszó hajóját, ezúttal Kenéz István lépett át a DK-ba. Kenéz a Párbeszéd Pest megyei szervezetének volt alelnöke, a párt Felügyelő Bizottságának jelenlegi elnöke, aki a párt több korábbi tagjához hasonlóan a DK-ban folytatja a munkáját.

Kenéz a Facebookon indokolta meg a döntését, ebben leírja, hogy az előválasztás során ismerkedett meg a helyi DK-sokkal. „Elképesztő volt látni, hogy a DK egyszerre jelent egy fegyelmezett, hatékonyan működő pártot, és egy befogadó és barátságos közösséget. Akkor értettem meg, hogy a hatalmat leváltani szándékozó választók miért a DK-t tartják a legesélyesebbnek erre a történelmi feladatra” – írja a politikus.

Nem ő az első, aki elhagyja a Párbeszédet az elmúlt időszakban. Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy héttel ezelőtt a párt korábbi pártigazgatója és országgyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio is dobbantott, ő azóta már pozíciót is kapott Dobrev Klára árnyékkormányában. De november óta a DK frakciójában politizál Szűcs Balázs erzsébetvárosi alpolgármester is.

Kocsis-Cake érvelése hasonló Kenézéhez, ő is Gyurcsány Ferenc pártjában látja az Orbán-kormány leváltásának legjobb esélyét. A választók körében való népszerűség is megjelenik mindkettőjüknél, a Párbeszéd volt politikusai úgy látják, hogy az ellenzékiek a DK-hoz húznak. Az persze erősen kérdéses, hogyha ez így van, akkor is hogyan lesznek képesek új szavazókat bevonzani.

A Párbeszéd szétesése mindenesetre egyre látványosabb, hetente érkeznek már a hírek a kilépésekről és az átigazolásokról. Kérdés, hogy a párt meg tudja-e állítani ezt a folyamatot, vagy végleg a szétesés szélére kerül?