Volt miért visszavágni ellenfelüknek, hiszen a lányok az első fordulóban egy találatos vereséget szenvedtek Egerben. Ennek szellemében kezdték meg ma a mérkőzést. A harcossággal egy pillanatig sem volt probléma, azonban már az első percekben látszott, nem szombat délutáni séta lesz az összecsapás.

Fej-fej mellett haladt a két gárda, minden találatért vért kellett izzadni, hiszen mindkét oldalon komoly védekezés mellé, jó kapusteljesítmény is társult. Harmincpercnyi játékot követően a hazai kozármislenyiek 12 találatot jegyeztek, míg a vendég ellenfelük 11 gólig jutott.

A fordulást követően azonban elmondhatjuk, hogy a hazaiak tudták rákényszeríteni akaratukat a vendégekre.

Pusztai Petra elemében volt, míg támadásban mindig akadt valaki, aki átlendítette a csapatot a holtpontokon. Hol Kuti Betti, hol Brettner Zsófi, Scheffer, avagy Bréda Luca villant egyet, ami elbizonytalanította az Eszterházy SC csapatát. A végjátékba 6 találatos előnyt vittek be a mislenyiek, amivel nagyszerűen beosztva tudták lehozni a mérkőzést, a végén pedig 4 gólos előnynek tapsolhatott állva a szép számú hazai nézősereg.

Nagyon megérdemelték a lányok a vastapsot, hiszen hatalmasat küzdöttek, szívvel, lélekkel.

Kozármisleny KA – Eszterházy SC 30-26 (12-11)NBI/B – 16. Forduló
Vezette: Horváth Péter, Marton Balázs

Kozármisleny KA: Pusztai 38/13, Szabó 2/1, Wichmann – Grénus, Markovics 1, Szabó 1, Brettner 4, Amrein-Szemmelrock 3, Lengyel 2, Bréda 4, Imrei, Kaáli-Nagy, Kuti 2, Scheffer 9, Tobak 2, Szatmári 2
Edző: Gyulay László
Erőnléti edző: Varga Imre
Kapusedző: Vig Vivien
Gyúró: Kecskés Zsolt

A forduló további eredményei:
DVSC Schaeffler U19 – Szent István SE 21-23
PEAC – OXXO Energy Orosházi NKC 21-18
Pénzügyőr SE – Levendula Hotel Algyő 30-32
Vasas SC – Kecskeméti NKSE 38-15
Gárdony-Pázmánd NKK – Kispest NKK 21-25 

Vasárnap játsszák:
Ferencvárosi TC U19 – Tempo KSE
Komáromi VSE – Szombathelyi KKA

Forrás: kozarmislenyse.hu