A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete sztrájkbizottsága éppen egy éve küzd az oktatás átalakításáért.

Egy éve, 2022. január 31-én ezen a napon tartottak kétórás figyelmeztető sztrájkot. Erre emlékeznek ma, a szolidaritás napján, amikor sztrájkkal, akciókkal, diákok és szülők támogatásával ismét felhívják a kormány figyelmét, hogy a tétlenségük óriási károkat okoz az egész társadalomnak.

Egy év telt el azóta, hogy a PSZ-PDSZ közös sztrájkbizottsága az eredménytelen sztrájktárgyalások miatt figyelmeztető sztrájkot, majd határozatlan idejű sztrájkot hirdetett.

Több ezer akció zajlott az országban: sztrájk, polgári engedetlenség, élőlánc, tüntetés. Több tízezer tanár, diák, szülő küzdött egy jobb oktatásért, a gyermekeink jövőjéért.

Egy év elteltével sem teljesültek a követeléseink, ezért a szakszervezetek sztrájkhetet jelentettek be, ennek utolsó napjára pedig a SZOLIDARITÁS NAPJÁT.

A ma iskolája a jövőt tanítja. De milyen jövője lesz a gyerekeknek tudás nélkül? És milyen jövőnk lesz nekünk ebben az országban, amikor majd a mostani korosztály dönt rólunk?

Pedagógusok, Szülők, Diákok, és mindenki, aki fontosnak tartja az oktatás rendbetételét gyermekeink, a haza érdekében!

Üzenik 2023. január 31-én is, hogy úgy, mint ahogy már sokszor tették: összefognak, folytatják, nem félnek!

Videó a miskolci Szolidaritás napjáról:

Forrás: Pedagógus Szakszervezet