Fucsovics Márton, Marozsán Fábián és Piros Zsombor egyformán a Davis Kupában szerepelt a múlt héten – a magyar válogatott nagy csatában 3-2-re alulmaradt a franciákkal szemben a tatabányai selejtezőben -, ezzel együtt mindhárman előreléptek: Fucsovics jelenleg a 69., Marozsán a 160., Piros pedig a 181.

A férfiaknál az élen továbbra is az Australian Openen pályafutása 22. Grand Slam-győzelmét arató Novak Djokovic áll: a 35 éves szerb játékos 375. hetét kezdi meg az ATP-rangsor élén, tovább javítva saját rekordját.

Bondár a legjobban jegyzett magyar, rajta kívül továbbra is Gálfi Dalma és Udvardy Panna szerepel az első százban, előbbi jelenleg a 92., utóbbi a 95.

Az első helyen a lengyel Iga Swiatek áll, óriási előnnyel, a második az Australian Open-bajnok fehérorosz Arina Szabalenka, a harmadik pedig a tunéziai Onsz Dzsabőr.

A múlt heti tornagyőztesek közül a Thaiföldön diadalmaskodó kínai Csu Lin az 54.-ről a 41.-re, a Lyonban meglepetésre bajnok amerikai Alycia Parks pedig a 79.-ről az 51. helyre lépett előre.