Összesen 18 óra késéssel szállt le egy repülőgép a Liszt Ferenc Repülőtéren, amely Dzsiddából indult Budapestre. A késés oka az volt, hogy a járat egyik magyar utasa bántalmazni kezdte utastársát, valamint a személyzet egyik tagját is.

Ahogyan a Blikk arról beszámol, a kirobbant konfliktus okáról egyelőre nem lehet tudni, ám ami tény, hogy az egyik magyar állampolgárságú utas rátámadt egy utastársára, majd a személyzet egyik tagját is megütötte, amikor a gép Kairó felett repült át. A zűrzavar hatására a kapitány a gép azonnali divertálását rendelte el az egyiptomi főváros egyik repülőterére. A támadót megkötözték, de csak két órával később szállították le a repülőgépről.

Mivel a járat személyzetének munkaideje közben véget ért, a repülőgép Budapest helyett a ciprusi Larnaca irányába indult tovább, ahonnan az utasokat buszokkal szállították két hotelbe. Majd másnap az eredetileg tervezett, 11:30-as időpont helyett 3 órával később szállt fel a Budapestre induló gép, mely 16:30 előtt pár perccel landolt Ferihegyen.