Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki tavaly májusban kioltotta munkatársnője életét az egyik veszprémi gyárban.

A vádirat szerint az elkövető a szabadidejében vérengző tartalmú online videójátékkal játszott, amelyben szúrófegyverekkel lehet ölni, s a vádlott számára a videójátékos ölés és a valóság felcserélődött.

A férfi az élet elleni cselekmény elkövetésére készülve, még 2022 májusa előtt egy 12,5 centiméter pengehosszúságú recés, éles, hegyben végződő kést vásárolt magának, melynek nyelére, hogy az ne váljon csúszóssá, egy puha, nedvszívó szövetet ragasztott. A sértett ugyanabban a gyáregységben, a vádlottól mintegy 20 méterre dolgozott, s bár a munkavégzésük során találkoztak, személyes kapcsolat nem alakult ki közöttük. A férfi vonzalmat érzett az asszony iránt, de megszólítani sem merte.

A vádlott 2022. május 22-én hajnalban, az éjszakai műszakot követően a gyártósoron a munkáját szintén befejező nő érkezésére várt, majd röviddel azután, hogy a sértett elhaladt mellette, utánament a női öltözőbe, és a hátizsákjából elővett késsel rátámadt. A sértett segélykiáltására két munkatársuk is az öltözőbe szaladt, ám a vádlott ekkor már a vérző sértett mellett, a kést kezében tartva állt, majd a férfiak felé indult, akik a támadásától tartva elfutottak és segítséget kértek.

Az elkövető a sértett védekezése ellenére, rendkívüli brutalitással számos, köztük olyan súlyos sérüléseket okozott, melyek következtében az asszony a helyszínen az életét vesztette. 

Az ügyészség a vádiratában életfogytig tartó fegyházbüntetés és a közügyek gyakorlásától történő eltiltás kiszabására tett indítványt az ügyben ítélkező Veszprémi Törvényszéknek.