Csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy harmincéves férfi ellen, aki több mint százötven embert csapott be internetes hirdetésekre jelentkezve 2020 szeptemberétől, miközben csaknem háromszáz hasonló eset miatt folyt ellene büntetőeljárás.

A Baranya megyei főügyészség szerdai közleményében azt írták, hogy a férfi olyan hirdetésekre jelentkezett, amelyekben a sértettek egy-egy terméket kerestek. A vádlott azzal csapta be áldozatait, hogy hamisan azt állította, rendelkezik az általuk keresett termékkel, és ígéretet tett arra, hogy amint megkapja a vételárat, elküldi az adott árut.

A férfi 282 embernek okozott így kárt, ám még mielőtt ezekért az ügyekért 2021-ben szabadságvesztésre ítélték volna, az ellene folyó eljárás ideje alatt, 2020 szeptemberétől – ugyanazzal a módszerrel, a pénzek fogadására több bankszámlát létrehozva – folytatta a csalásokat.

A csalásoknak az vetett véget, hogy a vádlott megkezdte korábban kiszabott szabadságvesztésének letöltését. A férfi ellen most azért emeltek vádat, mert 1,7 millió forintos kárt okozott újabb 157 sértettnek.