Nem mindennapi látvány fogadta azokat a kutyasétáltatókat, akik vasárnap este Szilvásban, a Vértanúk utca környékén egy foltos, kb. 80 kg-os malaccal találták szembe magukat. A házak között bóklászó jószág barátságos volt és tiszta, vélhetően a közeli kertek egyikéből szökött meg.

A fiatalok hívták a rendőrséget, és próbálták biztonságos körülmények közé (jobb híján a garázssorra) terelni az állatot. Ez persze nem volt könnyű, pedig még sajtos pufit is bevetettek. A helyi állatvédőket és a gyepmestert nem sikerült elérniük, ahogy több más állatokkal foglalkozó szervezetet sem. Végül a pécsi Mancs Ranch ajánlotta fel a segítségét a rendőröknek, akik a kutyasétáltatók és két járókelő segítségével beemelték a halálra rémült és folyamatosan visító állatot a rendőrautó csomagtartójába, majd bevitték az “állat óviba”. – írja a 7300.hu.

„A Baranya Vármegyei Rendőrfőkapitányság ügyeletes tisztje hívott. Elmondta, hogy Komlón, a belváros egyik részén, találtak egy picike malackát, akinek befogadó helyre lenne szüksége! Azt is elmondta az ügyeletes tiszt, hogy sajnos sem a helyi magánállatkert, sem a helyi állatvédők, sem pedig a gyepmester nem tudja fogadni a kis szökevényt! Mit tehettem volna…. Természetesen mondtam, hogy ha tényleg nincs más lehetőség, akkor igyekszem megoldani a kicsi malacka elhelyezését addig, amíg az igazolt gazdija nem jelentkezik érte!” – számolt be a MancsRansh a közösségi oldalán az eseményről.

Fénykép forrása: 7300.hu