A Román Labdarúgó Szövetség tegnap azt a döntést hozta, hogy a január 29-én félbeszakított mérkőzést nem kell megismételni, az a Sepsi OSK 3-0-ás győzelmével végződik.

A székelyföldi magyar csapat és a román élcsapat mérkőzésén a kezdettől kezdve magyarellenes rigmusokat skandált a román publikum. A mérkőzést vezető román játékvezető a 26. percben elégelte ezt meg, és félbeszakította a mérkőzést. 10 perccel később ismételten kimentek a csapatok a pályára, ám a rasszista megnyilvánulások nem szűntek meg, ezért a mérkőzés nem fejeződött be. A román elsőosztályban eleddig egyszer sem fordult elő, hogy magyarellenesség miatt szakítanak félbe egy mérkőzést.

Dan Idita, a Craiova vezetőedzője igazságtalannak, sőt diszkriminatívnak nevezte a döntést, ám nem biztos abban, hogy a fellebbezésüket időben elbírálják.

„…szorít az idő, sajnos sok más mellett ez a nyomás is ránk nehezedik. A fegyelmi bizottság tagjaival is megbeszéltem, meggyőződésem, hogy ez egy egyszeri helyzet volt, nehezen hiszem, hogy hasonló helyzetben ismét előfordulna a mérkőzés megszakítása. Ez a szituáció mélyen diszkriminatív jellegű is, ha csak minket büntetnek.” – írja az edző nyilatkozatát a Székelysport.

A Craiovának nemzetközi szinten is volt már szurkolói botránya, éppen egy magyar csapat ellen. 2019-ben az Európa Liga 2. fordulójában a Budapest Honvéddal találkozott a román együttes. A budapesti 0-0 után Romániában szintén gólnélküli döntetlennel zárult a mérkőzés, azonban a hosszabbításban az egyik szurkoló egy hanggránátot dobott a mérkőzés játékvezetője, Arnold Hunter közvetlen közelébe. A bírót hosszan kellett ápolni, mielőtt a mérkőzés folytatódhatott volna. Akkor az UEFA nem vette el a mérkőzést a román csapattól, ám súlyos pénzbírságot és két zárt kapus mérkőzést kapott büntetésül.

Borítókép forrása: Székelysport