A bíróság azonnali jogvédelmet rendelt el az aligai magaspartra tervezett lakóépületek ügyében, így egyelőre nem kerülhet sor a lakások – és az azzal járó betondzsungel – megépítésére.

Az öt társasház építésének felfüggesztését a Pécsi Törvényszék rendelte el az AFE (Aligai Fürdőegyesület) keresetére. A végzés kimondja, hogy a magaspart megbontásának környezeti hatása minden egyéb körülménytől függetlenül megállapítható, és érinti azt a közérdeket, ezért ezt mindenképpen figyelembe kell venni, mint védendő érték. A Törvényszék azt is kimondta, hogy bár a jogvédelem révén, ha a beruházó megnyeri a pert, az eltelt idő miatt  kétségkívül lesznek veszteségei, ugyanakkor ha a jogvédelem nem áll fenn, akkor Alperesnek pervesztés esetén az eredeti állapotot kell visszaállítania, ami egy sokkal súlyosabb veszteség. Így összességében a beruházó érdekeit is szem előtt tartja a döntés.

Az ügy a bíróság előtt folytatódik. Mindeközben a Balatonvilágosi Önkormányzat rendkívüli testületi ülést hívott össze, a polgármester által beadott előterjesztés szerint az önkormányzat nem kíván perbe lépni a magaspart megőrzésének érdekében.