Eddig tisztázatlan körülmények között 2023. február 19-én 2 óra körül a nyolcadik kerületi Harminckettesek tere 1. szám előtt egy személygépkocsi a villamosmegállóba sodródott és elütött egy ott várakozó 23 éves nőt, aki helyszínen életét vesztette – írta éjjel a police.hu.

A rendőrségi honlap hozzátette, hogy a járműforgalmat a Baross utca és a József utca közötti szakaszon a környező utcákra terelik. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Az ügyben Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere is megszólalt, aki elmondta, hogy a a rendőrséggel közösen dolgunk van azzal, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Budapest sem nappal, sem éjjel nem lehet a másokat veszélyeztető száguldozás terepe. El lehet és el kell érni a zéro toleranciát az ilyen közúti balesetekkel szemben, azt, hogy Budapesten nullára, igen nullára csökkentsük a halálos közúti balesetek számát. Ezért azonnali egyeztetéseket kezdeményezek a rendőrfőkapitánnyal, hogy közös intézkedési tervet dolgozzunk ki a halálos gázolások visszaszorítására. Tudom, a fiatal lány életét sajnos ez nem hozza vissza, de nem tudok annál fontosabb célt, mint hogy felelős és okos lépésekkel elérjük: senki ne haljon meg közúti balesetben Budapesten.

A baleset utáni állapotokról, a roncsról és a helyszínről a Tiktokon terjed egy arra járó felhasználó videója:

@elviscsakanycsaba

♬ eredeti hang – Elvis Csaba Csákány