Bár volt olyan kvíz Pécsett, ami egyáltalán nem tartott téli szünetet (vagy csak minimálisat), egyes kvízek csak februárban indultak újra. Mostanra azonban teljes a kép, ismételten működik a város összes rendszeres kocsmakvíze. Az alábbiakban megírjuk, melyik este hol és kivel találkozhattok!

Hétfő:

Fél év szünet után újraindult a Quiznight. Az országos szintű kvíz továbbra is a Traffikban található. A kvíz maga ingyenes, a foglalási díj azonban 3.000 forint (aznap 1.000)/csapat. Aki nem foglal helyet, az is mehet, de ha a foglalások miatt telt ház lesz, akkor nem tud részt venni az eseményen. A részleteket itt találjátok.

Szintén a hét elején kalandozhattok a MozaIQ-ban is. A MozaiQuiz Pethes Zoli vezetésével az egyik legnépszerűbb helyi kvíz, ami eredetileg kéthetente volt, ám a nagy érdeklődés miatt most már heti rendszerességgel van (de minden kvíz kétszer kerül lejátszásra, így a játékosok számára ez egy kéthetente ismétlődő szórakozási lehetőség). A kvízekről részletesen itt olvashatsz.

Kedd:

Szegedi Ádám a Downtown kvíz a téli szünet után visszatért, és ismételten boldogítja közönségét általános tematikájú kvízeivel és a már megszokott szó- és képrejtvényekkel. A kvíz heti rendszerességgel van, ingyenes. Rendszeres információ itt.

Szintén a keddi napon szokott lenni a Magtár Kvíz, igaz, csak havi rendszerességgel. A pécsi és egyházi tematikájú kvíz főleg helyi játékosoknak ajánlott, de a helyszín hangulata miatt egy próbát mindenkinek érdemes vele tennie. A kvízmester, Szilágyi Áron vár mindenkit szeretettel. Amennyiben a keddi nap betelik, csütörtökön tartanak pótnapot. A részleteket itt találjátok.

Szerda:

Ha szerda, akkor Quizzone. A városban legnépszerűbb országos szintű kvíz a túljelentkezés problémáját sajátos módon oldotta: egyidejűleg három különböző helyszínen tart kvízt, konkrétan a Kijáratban, a Nappaliban, és a Rum’N’Moreban, és immáron három kvízmesterrel is találkozhattok: rajtam kívül Weinhardt Dávid és Pankasz Balázs is segíti az események lebonyolítását. A nevezési díj 800 forint/csapat, cserébe a rendszeres résztvevők havi szinten nyereménysorsoláson vesznek részt valami komolyabb nyereményért. Jelentkezni az eseményeknél lehet (Kijáratban itt, Nappaliban itt, Rum’N’Moreban itt), az országos kvíz legfontosabb információit pedig itt találjátok.

Csütörtök:

A többi nap intenzitásához képest csütörtök kicsit passzívabb, de néha azért van kvíz. Havi egy alkalommal a Pécs Positive kvíz helyi tematikájú kvízeivel találkozhattok, valamint pótnapként szintén havi egyszer a Magtár Kvíz pótnapja van. Felmerült, hogy esetleg a Quizzone egyik helyszíne szerdáról csütörtökre költözne, de ez még nem biztos.

Péntek:

A hét utolsó napján Pécs és a Retro játszik főszerepet a Kalamáris Kvízeken. Arató Zsolt és felesége, Arató-Franyó Lívia által szervezett esemény szintén óriási népszerűségnek örvend, olyannyira, hogy az elmúlt időszakban új jelentkezési szisztémát alakítottak ki: 48 órán keresztül lehet jelentkezni (megelőző hét kedd-csütörtök) és sorsolás útján döntik el, ki kerül be (aki meg kiesik, a következő alkalomra automatikusan bekerül). A részleteket itt tekintheted meg.