Ülésezett a képviselő-testület, íme a komlói ellenzék közleménye!

A város költségvetésének első fordulós tárgyalására került sor a mai napon. Az látszik, hogy a városunk soha nem látott nehézségekkel küzd. A Fidesz elhibázott gazdaságpolitikája és az önkormányzatokat semmibe vevő hozzáállása nyomot hagy ezen a téren is: másfél milliárdos hiánnyal indulunk neki a második fordulónak.

A főbb sarokszámok már megvannak, most az a legfontosabb feladatunk, hogy a két forduló között megtaláljuk a szükséges forrásokat.

A Komló Összeköt javaslatára kitüntetésben részesítettük a HUNOR két komlói tűzoltóját. A török-szír határon végeztek emberfeletti munkát a földrengés áldozatainak mentésében, méltán büszke lehet rájuk az egész város! Kopasz Zsolt és Riba Lajos, gratulálunk és köszönjük szépen!

A Komló Összeköt véleménye a fizetős komlói napokról egyértelmű: amikor kenyérből is kevesebb jut, nincs szükség akkora cirkuszra sem. Mi nem támogattuk a Komlói Bányásznapok fizetőssé válását, azonban a Fidesz többségi szavazataival a testületen átment a határozat, így a pénteki napon 1000 forint, a szombati napon pedig 2000 forint lesz a komlóiaknak a belépő. A vasárnapi program mindenki számára ingyenes, a 14 éven aluliaknak pedig mindhárom nap ingyenesen látogatható lesz. Bízunk benne, hogy ezért cserébe valóban igazán színvonalas rendezvény lesz a Komlói Bányásznapok!