A labdarúgás a világ legnézettebb és legjátszottabb sportja, ezenkívül a futball a sportfogadások legnépszerűbb piaca. Az, hogy maga a sport honnan ered, számos kutató vitatja, ám abban egyeznek a vélemények, hogy már az ősi évezredek során is játszottak hasonló labdajátékokkal. Maga a labdarúgás és az online sportfogadás igazán jó párost alkot, éppen ezért minden sportesemény, világbajnokság, vagy klubverseny során óriási mennyiségben fogadnak az emberek. Vannak, akik a futball iránt érzett rajongásuk miatt fogadnak, és vannak olyanok is, akik azért, mert értenek a focihoz fűződő fogadásokhoz, az azonban biztos, hogy a fogadási oldalak legtöbbjén ehhez a piachoz rendkívül jó ajánlatokat és bónuszokat kínálnak fel a szerencsejátékosok számára. Amellett, hogy maga a sport nagyon izgalmas és szórakoztató élőben nézni, a szabályokat könnyű elsajátítani, ráadásul egy-egy megtett fogadás még izgalmasabbá teszi a meccs nézéseket. Számos fórumon olvasható, hogy a futball meccs nézések közös családi programnak számítanak, emellett sok baráti társaság is közös programnak tekinti ezeket a meccs nézéseket.

A labdarúgás, mely világméreteket öltött

A futball megannyi szempontból tekinthető világméretűnek, főként ha azt nézzük, hogy az összes megrendezésre kerülő meccsen többszázezres nézőtábor jelenik meg, valamint milliók nézik az élő közvetítéseket és fogadnak rájuk. A labdarúgás szabályait könnyen elsajátíthatók, azonban a profi futballisták karrierjében évek munkája mutatkozik meg. Statisztikák alapján magát az egyesületi futballt összesen nagyjából 250 millió játékos játssza, a felmérést 200 országra terjesztették ki. Ez a sport az, mely a legmagasabb közvetítési közönséggel rendelkezik. Ezután következik a Super Bowl, mely szintén a futball kategóriájába tartozik, ám az amerikai foci sokkal összetettebb, és más szabályrendszert alkalmaznak a sportesemények során. Mindezt összevetve szembetűnő az eredmény, miszerint az amerikai futballt, és az egyesületi labdarúgást űző profi játékosok a világ legjobban fizetett sportolói.

Hogyan fogadjunk?

A futballra való fogadás amellett, hogy a legnépszerűbb piacnak számít, talán az egyik legegyszerűbben elsajátítható fogadási témakör is egyben. Ez a fogadási piac a legrégebbi a sportfogadás világában, a kezdők számára pedig számos nagyon előnyös, tájékoztató jellegű tanács elérhető az interneten. Összegyűjtöttük, hogy melyek azok a pontok, amikre kezdőként figyelni kell egy sportfogadás során:

  • Minőségi bukmékert válassz
  • Biztonságos oldalakon böngéssz
  • Alapos tájékozódás
  • Költségek kiszámítása
  • Részletes elemzések
  • Statisztikák végzése
  • Játékosok állapota

Válassz megfelelő fogadóoldalt

Egy olyan oldal, mely rendelkezik minden kötelező licensszel,  biztonságosnak mondható. Szerencsére Magyarországon a legtöbb népszerű platform legálisan működik, ezért nem kell amiatt aggódni, hogy az adataink rossz kezekbe jutnának. Ezenkívül érdemes odafigyelni az oldalon elérhető bónusz és promóció kínálatra, melyek nemcsak a nyereményeket, hanem a lehetőségeidet is bővíthetik.

Egyszerre csak egy csapatra koncentrálj

Kezdőként beleeshetsz abba a hibába, hogy arra teszed a téteket, akinek szurkolsz. Számos profi fogadó osztotta meg tapasztalatait, miszerint kezdőként ők is hajlamosak voltak érzelemből fogadni, ráadásul mivel rengeteg csapat elérhető, ezért nem tudtak előnyösen dönteni. Éppen ezért válaszd ki a számodra megfelelő csapatot, és próbálj egyszerre csak egyre koncentrálni, így a későbbiekben kevésbé fogsz rossz döntést hozni.

Tájékozódj

Mint az élet minden terén, a fogadások során is nagyon fontos a hiteles forrásból való tájékozódás. Szerencsére már rengeteg hírekkel foglalkozó platform, magazin és fórum elérhető, ahol különösen megbízható forrásból juthatunk hozzá a legfrissebb hírekhez. Ez azért is fontos, mert ha hamis információkat használunk fel a fogadások során, akkor az a sikeres fogadás esélyét csökkentheti.

Sajátítsd el a labdarúgás szabályait

Fontos, hogy tisztában légy a labdarúgás alapvető szabályaival, így a meccsnézések és fogadások során érteni fogod, hogy mi zajlik az adott mérkőzésen. Emellett mivel a foci rendelkezik az egyik legkönnyebben elsajátítható szabályokkal, mindössze pár óra alatt megtanulhatod az alapvető tudnivalókat. Egy jó alap segíteni fog abban, hogy a későbbiekben tisztább képet kapj a labdarúgásról, valamint a fogadások előtti statisztikák és elemzések elvégzését is megkönnyíti. A számítások elvégzése erősen ajánlott, hiszen még a profi fogadók is előre felkészülnek a tétrakások előtt.