A tenisz egy olyan sport, mely minden sportrajongói és fogadói körben népszerű. Nagyjából az összes fogadóirodában fellelhető a tenisz, mint fogadási piac. Maga a tenisz nem egy tömegsport, hiszen ketten, vagy négyen játsszák, mégis óriási hagyománnyal és történelemmel rendelkezik, ráadásul mai napig több millióan követik a hetente megrendezésre kerülő meccseket. Az, hogy a tenisz ennyire népszerű, az a fogadóknak is nagyon jó hír, hiszen ebből adódóan az online fogadóirodák igen előnyös ajánlatokat, bónuszokat és odds-okat tesznek elérhetővé a szerencsejátékosok számára. A teniszre való fogadás számos országban elterjedt, de főként olyan országokban tapasztalható kiugróan magas tendencia a fogadók számát tekintve, ahol megrendezésre kerül a négy legnagyobb torna, vagyis a Grand-Slam torna. Annak ellenére, hogy a tenisz egy igen ősi sportnak számít, maga a sport és az ahhoz tartozó fogadások jövőjét pozitívnak jósolják a szakértők, hiszen jól látszik, hogy az érdeklődés nem csökken, hanem nő a sport iránt. Alábbi cikkünkben részletes információt kaphatsz a sport történelméről, valamint betekintést nyerhetsz arról, hogy milyen jövőt jósolnak a teniszfogadásoknak.

A tenisz történelme

Ahhoz, hogy a fogadásunk sikeres legyen, ahhoz az kell, hogy megértsük a tenisz szabályait, és tisztában legyünk a sport történelmével. Ezenkívül fontos, hogy mélyebb betekintést nyerhessünk a teniszről, mint sportról.

Habár történészek szerint magát a játék ősi formáját a 12. században játszották Franciaországban, mai formájának eredetét mégis az 1859 és 1865 közötti időkre teszik. Harry Gem és Augurio Perera ügyvédek kifejlesztettek egy olyan játékot, melyben az ütők felépítését és egy más labdajátékot kevertek, az újonnan létrehozott sportjátékot pedig egy előre létrehozott krokett pázsiton játszották. A két barát létrehozta a világ legelső tenisz klubját, melyet először gyeptenisznek neveztek, csak idővel alakult ki a sport ma is használt neve.

A sport egyre népszerűbb lett a társadalmi réteg magasabb szintjén lévő emberek között, ezenkívül a magas beosztású katonák, ügyvédek, orvosok és arisztokraták közt is elterjedt a sport híre. Egy idő után a világ számos más pontján is népszerű lett a tenisz, majd meg is rendezték a történelem első versenyét, melynek az All England Lawn Tennis and Croquet Club adott otthont 1877-ben. A tenisz ma alkalmazott szabályait természetesen az idő formálta, hiszen azóta is folyamatosan rendeznek tornákat, és az adott viszonyok és törvények által szabályozzák a sportot.


A teniszre való fogadás már akkor létrejött, amikor az első verseny nyilvánosan megrendezésre került. Minden új sportfogadási piac akkor jön létre, amikor az adott sportot versenyszerűen, közönség előtt rendezik meg, hiszen ez a szurkolásnak újabb löketet ad, és sokkal izgalmasabbá teszi a versenyeket. Habár a legtöbben mindig annak szurkolnak, akiket kedvelnek, a sportfogadók általában annak drukkol, akire a téteket rakta.

Tenisz fogadás jövője

A tenisz egy rendkívül összetett sport, melynek hatalmas előnye, hogy a társadalom bármely tagja játszhatja, kortól és nemtől függetlenül, a lehetőség pedig akár mozgássérültek számára is fennáll. Magát a tenisz lehet egyénileg (egy az egy ellen), vagy akár párosan is játszani. A játékosoknak a teniszütők segítségével a gumilabdát úgy kell ütniük, hogy az ellenfelük ne tudja érvényesen visszaütni a labdát. Ha ez sikerül, akkor a passzoló kapja a pontot.

Szakértők szerint a teniszre való fogadás az idő során nem fog megkopni, hiszen a történelem alatt is azt tapasztaljuk, hogy egyre többen szeretnek a teniszre fogadni. Ennek egyik oka az, hogy páros sportról van, ami azt jelenti, hogy bármelyik játékosra tesszük a téteket, 50% az esély arra, hogy a tippünk beválik. Ezenkívül a tenisz óriási értéket képvisel a társadalmakban, hiszen egy olimpiai sportágról beszélünk, ráadásul modern formája már több, mint 160 éves.

Mire lehet fogadni a tenisztornák során?

  • Fogadás a szettekre
  • Fogadás a meccs győztesére
  • Outright fogadás
  • Tie break fogadás
  • Legjobban teljesítő versenyző
  • Végső pontokra való fogadás
  • Egyéni fogadások
  • Hendikep fogadás

A fogadásokat számos fogadó irodával meg lehet kötni, ám ügyeljünk arra, hogy megbízható bukmékert válasszunk, és érdemes olyan platformra regisztrálni, amely minőségi szolgáltatásokat nyújt.