Spoiler: nem három napos lett, de legalább rengeteg tanulsága van!

Például láthatjuk azt, hogy az orosz hadsereg nem erős. Alig tudtak bármit is elérni Ukrajnában, rengeteg embert és modern haditechnológiát veszítettek el, Oroszország katonailag egyetlen ok miatt nevezhető még nagyhatalomnak, azok pedig a nukleáris fegyverek. Viszont akkor fel kell tenni a kérdést: Pakisztán is katonai nagyhatalom? Hiszen nekik is van atombombájuk.

Arra is választ kaptunk, hogy a Nyugat erős, mégpedig nagyon erős. A háború kirobbanása óta erőt tud mutatni, az összes bevezetett szankció működik, az orosz gazdaság romokban van, még a Kreml is súlyos visszaesésre számít a következő években, miközben Európa egyfelől simán tudta pótolni a kieső orosz gázt (nem, nem fagyott halálra), másfelől a gazdaságát sem viselték meg a szankciók.

Az is egyértelmű, hogy a közvélemény kitart Ukrajna és Ukrajna támogatása mellett, a nyugati fegyverszállítmányok nemhogy folyamatosak, de az elmúlt időszakban egyre inkább felpörögnek, egyre modernebb és jobb fegyvereket kap az ukrán hadsereg.

Eközben a nagy orosz offenzívából semmi sem lett, néhány falvat tudtak elfoglalni több ezer katonájuk halála árán.

Természetesen az is igaz, hogy békére van szükség: ahhoz viszont Ukrajnának nyerni kell, minden orosz katonának távoznia kell az országból, és utána a hágai bíróság elé kell állítani azokat, aki kirobbantottá ezt a háborút. Mégpedig Vlagyimir Putyint.