A keddi közgyűlésen számos esemény történt, aminek nem biztos, hogy helye van egy város képviselő testületének az ülésén. Viszont azért remekül el lehetett rajtuk szórakozni. Ezért úgy döntöttem, csinálok egy mém-összeállítást az eseményekről és a legviccesebb jelenetekről.

Már az ülés maga is egy 45 perces késéssel kezdődött, aminek oka az volt, hogy a Környezetvédelmi- és Innovációs Bizottság sokáig ülésezett. Ugyanakkor eléggé késve kezdték el az ülést is. A 8 órás kezdési időpontra egyedül Dr. Kóbor József bizottsági elnök volt jelen. Ha helyesek az információink, akkor Auth István késve ugyan, de megérkezett, Hencsei Zsolt és Pokorádi Gábor viszont nem vettek részt az ülésen (ők a későbbi közgyűlésen sem), és eredetileg Kővári János sem tervezte, de ő mégis bement, hogy meglegyen a határozatképes ülés. A mém ezután adta magát!

Az ülés végül elkezdődött, de már a harmadik napirendi pontban vita volt a szociális- és gyermekellátások térítési díjainak emelkedése. A Fideszes képviselők keményen ellenezték, miközben Nyögéri Lajos a döntés szükségessége mellett érvelt. Ezek után a szavazáson mindösszesen 12 igen érkezett a díjak módosítására, miközben 10-en – köztük néhány városvezetésben lévő képviselő is – tartózkodott. Erre azért nem számítottak a Fideszes képviselők sem.

Nem sokkal később Pécs város arculatának megtervezése kapcsán merült fel vita. A tervezői költségeken kívül az vezetett vitához, hogy az öt fős elbíráló zsűriben helyet kapott Péterffy Attila, amit a Fideszes képviselők nem tartottak indokoltnak, tekintettel arra, hogy a polgármester művészeti kérdésekben nem igazán hozzáértő. Na de amikor Zag Gábor alpolgármester a korábbi botrányairól elhíresült Böszörményi István nevét felvetette a, lehet, hogy már bánták, hogy felszólaltak ezügyben 🙂

Újabb szünet után a kérdések órája következett. Ennek a funkciója elvileg egy nyílt, érdemi vita lenne bármilyen témában, ami fontos lehet, ugyanakkor sajnos a színvonala az elmúlt időszakban rengeteget romlott. Ez köszönhető részben a jónéhány provokatív, igazából tartalom nélküli kérdésnek és a sokszor nem érdemi, kitérő válaszoknak is. Nem véletlen, hogy a kérdések órája kezdetben izgalmasnak tűnt, ma már az is lefárad rajta, akinek nem is kell válaszolni…

A legnagyobb botrányt egyértelműen az okozta, amikor Péterffy egy hosszabb szünetet tartva elment a Dobrev Klára fórumára. A Fideszesek szerint ez egy egyértelmű fontossági sorrendet is tükröz.

Egyesek már azt pletykálják, hogy a pártok megkezdték a koalíciós tárgyalásokat az önkormányzati tárgyalásokra, ez azonban jelenleg még a nyilvánosság kizárásával zajlik. Hát ami tény, hogy a helyi Fidesz kedden akár az ülésteremben is megtehette volna, nem sokan voltak, akiknek a titkos információt ki lehetett volna szivárogtatni.

A továbbiakban számos vita alakult ki, melyekben Barkóczi Csaba élharcos volt. A fiatal képviselő csipkelődő stílusa ma már megkerülhetetlen a közgyűlések során, bár ez nem mindenkinek tetszik, főleg a gazdaságért felelős alpolgármesterből vált ki néha kicsit már indulatosabb reakciókat.

A fiatal képviselőnek ugyanakkor volt egy eléggé félrement javaslata is. A polgármesteri autót szerette volna a közterületiseknek adni az előterjesztésben szereplő Suzuki Vitara helyett, mondván, azt jobban tudná használni. Hát, magunk közt szólva bennem azért vannak kétségek, hogy vajon a mezőőri szolgálatokra az mennyire alkalmas.

Az ülés egészen este fél 11-ig tartott és sokaknak bent kellett emiatt maradnia, köztük a portásnak is, aki biztosan munkaidőn túl volt már. De Bud Spencer óta tudjuk, hogy erre is van megoldás.

Ezzel mémsorozatunk végéhez érkeztünk. Szerkesztőségünk tisztában van azzal, hogy minden paródia és vicc picit túlzó, így természetesen ezekben is szóba jöhet ez. De reméljük, hogy az érintett közszereplők is képesek lesznek mosolyogva végignézni a galériát.