Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a kormány akkumulátorgyarmattá akarja tenni Magyarországot. Ezt mutatja, hogy sokmilliárdos támogatást biztosít az akkumulátorgyáraknak, minden beruházás, adóforint ezt a célt szolgálja. Emiatt nem jut pénz olyan fontos ágazatokra, mint az egészségügy vagy az oktatás. Hozzátette: a kormány mindent feláldoz, hogy ide jöjjenek ezek a gyárak, holott ez nem szolgálja az ország érdekeit.

Kifogásolta, hogy a kormány képviselői nem vettek részt múlt héten az Országgyűlés rendkívüli ülésén, pedig fontos vitát folytathattak volna az akkumulátorgyárakról, szerették volna feltenni a kérdéseiket a kormánynak.

Kanász-Nagynak Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszolt. Szerinte az elmúlt években több fordulat volt látható az LMP részéről az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban, hiszen korábban éppen az elektromos autózás mellett szólaltak fel, most mégis ellenzik az ehhez szükséges akkumulátorokat előállító gyárakat. Az államtitkár szerint Magyarországnak részt kell vennie a technológiai versenyben, de az ellenzék mintha nem hinné, hogy az ország képes erre. „Az ellenzék korábban azt kifogásolta, hogy a kormány nem elég zöld, ezért sem érthető, hogy az elmúlt időszakban fordulat történt a kommunikációjukban az akkumulátorgyárakat illetően” – mondta.