A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette, életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 34 éves karcagi férfival szemben, aki Karcagon korábban már többször is bántalmazta az édesapját, majd 2021 szeptemberében megfojtotta.

A vádirat szerint a – korábban szüleivel lakó – 34 éves férfi és az édesapja évek óta tartó rossz viszonyban voltak. A férfi többször súlyosan bántalmazta az édesapját, aki egyszer életveszélyes sérülést, egy másik esetben súlyos testi sérülést szenvedett. A férfi viselkedése miatt a szülei elköltöztek az otthonukból, az édesapa főként csak az állatok gondozása miatt járt haza.

2021. szeptember 3-án, este, az édesapa a karcagi házukhoz a kutyák etetése miatt érkezett. Találkozott a fiával, és mivel aznap már mindketten alkoholt is fogyasztottak, ismét vitatkozni, veszekedni kezdtek, ami verekedéssé fajult. A férfi az apját ököllel úgy megütötte, hogy a sértett a földre esett, majd bemenekült a lakóházba, ahová a fia követte. Ezután a két férfi a hálószobában újra dulakodott. A fiú tovább bántalmazta az édesapját, egyik kezével leszorítva annak karját, a másikkal megragadta a nyakát és addig szorította, amíg az édesapja már nem mozdult.

Az idősebb férfi fulladás következtében pár percen belül életét vesztette. A fia ezek után a házat elhagyta és alkoholt fogyasztva a környező bozótosban éjszakázott. Másnap hajnalban ment vissza a házhoz és a 112-es segélyhívón orvosi segítséget kért.

Az ügyészség a férfival szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, és közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában, továbbá indítványozta, hogy a bíróság állapítsa meg, a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni, a döntést a férfi letartóztatásban várja.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság az ügyben korábban kiadott közleménye az alábbi linken érhető el:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/lezart-akta-emberoles-miatt-kell-felelnie