A rendőrök őrizetbe vették a 28 éves somogyapáti férfit.

A rendőrök 2023. február 26-án elfogtak egy 28 éves somogyapáti férfit, aki ellen a Szigetvári Járásbíróság, valamint a Szigetvári Rendőrkapitányság is elfogatóparancsot adott ki lopás miatt. Az egyenruhások a férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy 2022. október 26-án este bement egy szigetvári társasház udvarába, majd kifeszítette az egyik tároló ajtaját, és onnan ellopott egy dekopírfűrészt.

Ezt követően egy családi házhoz ment, ahol átmászott a kerítésen, azonban – az ingatlan biztonsági kameráinak felvételei alapján – megijedt a mozgásérzékelős lámpától és a hirtelen megjelenő kutyától, ezért visszamászott a kerítésen keresztül az utcára, majd elfutott.

A tolvaj ezután egy másik házhoz ment, ahol szintén a kerítésen átmászva jutott be az ingatlan udvarába, majd a tárolóból elkötött egy kerékpárt. Pár nap múlva Szigetvár és Somogyapáti között közlekedett a lopott biciklivel, amikor az egyik sértett megpróbálta elszámoltatni a kétkerekű vonatkozásában, ekkor azonban a kerékpárt hátrahagyva elszaladt a helyszínről.

A gyanúsított ellen lopás vétség, valamint lopás vétség kísérlete miatt nyomoz a Szigetvári Rendőrkapitányság.