Március 1-i hatállyal távozik posztjáról Nemes Balázs, aki 2019 őszétől innovációs biztosként segítette az önkormányzat munkáját. Ezt Péterffy Attila polgármester a saját közösségi oldalán jelentette be. A távozás oka a poszt alapján, hogy az innovációs biztosnak az önkormányzati munkája miatt csak részlegesen tudta folytatni a közgazdaságtudományi doktori tanulmányait és mostantól erre szeretne koncentrálni.

Nemes Balázs munkájának köszönhető, hogy felpezsdült a pécsi informatikai cégek együttműködése és létrejött a városi IT-közösség új intézménye, az IT HUB.Ebből mára több új projekt nőtte ki magát, legutóbb az az Informatikai Ágazati Képzési Központ, amely pécsi informatikai cégek munkaerőutánpótlásáról hivatott gondoskodni.” – írja a polgármester, e mellett a Pécsi Városi Diákönkormányzat létrehozásában betöltött szerepét is méltatja.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a jövőben megszűnik-e ez a titulus, vagy új személyt neveznek-e ki oda, és utóbbi esetben vajon ki a városvezetés jelöltje.