A Minden, mindenhol, mindenkor kapta a legjobb film díját vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban a 95. Oscar-díjátadó gálán.

A film producerének, Jonathan Wangnak Harrison Ford nyújtotta át az Oscar-díjat.    

A legjobb színész Oscar-szobrát A bálnában nyújtott alakításáért a meghatott Brendan Fraser vehette át.     

A legjobb színésznő Michelle Yeoh, a Minden, mindenhol, mindenkor főszereplője lett. A malajziai származású Yeoh az első ázsiai színésznő, aki ebben a kategóriában elnyerte az Oscart.     

Jamie Lee Curtis és Ke Huy Quan kapta a legjobb mellékszereplők díját.

A 64 éves színésznő a hagyományoknak megfelelően mindenkinek megköszönte a díjat a filmje összes szereplőjétől kezdve stábtagjain át a családtagjaiig. A színésznő a magyar származású Tony Curtis és Janet Leigh lánya, de édesapjához hasonlóan már ő is az Egyesült Államokban született.

Újságírói kérdésekre válaszolt a díjátadó után, ahol rákérdeztek magyar származására. A színésznő azonnal rávágta, hogy nagyon büszke magyar gyökereire. Miután elmondta, hogy édesapja, Tony Curtis Magyarországról származik, egyszerűen elkezdett énekelni egy magyar gyermekdalt.

A videóban jól követhető, hogy 3.50 körül kerülnek elő a színésznő magyar gyökereire vonatkozó kérdések, és itt hangzik el a dalocska.

Forrás: mti.hu

Fotó: Facebook/Telex.hu