Megszokás volt eddig Pécsett, hogy a nemzeti ünnepeken piros-fehér-zöld színben pompázott a TV-torony, ezúttal azonban maradt a sötétség, aminek az oka hétköznaponként a spórolás. Mégis, több pécsi olvasónk is jelezte felénk, hogy ma tehetett volna kivételt a városvezetés, március 15. alkalmából.

Nem tettek, a TV-torony – egyelőre – kivilágítatatlan, és ez ma már szinte biztosan így is marad. Egyelőre nem tudni, hogy a szándék hiányzott ahhoz, hogy nemzeti színekben pompázzon Pécs egyik jelképe, netán a rossz idő és a viharos szél az ok, amiért nem kapcsolták fel a világítást, esetleg tényleg ennyire kell spórolni a villanyszámlával, hogy még ezen a napon sem fér bele egy-két órányi világítás, mindenesetre a díszkivilágítás elmaradt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján.

A városvezetés döntésének értelmében egyébként a magas rezsiárak miatt hétfőtől csütörtökig nem világít a torony, csak hétvégente kapcsolják be a fényket, mégis lapunk úgy érzi, hogy ma tehettek volna kivételt.

Olvasónk fotója: