Ma ünnepli 47. születésnapját Polyák Lilla, énekesnő, színésznő. Az ismert művész 1976.03.16. napján láttam meg Győrben a napvilágot.

A művésznő színészként először egy évig a Győri Nemzeti színházban játszott, főleg zenés darabokat. Zenés beállítottsága ellenére 1995-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetem prózai tagozatára nyert felvételt. Horvai István és Máté Gábor osztályába járt. Már a Vígszínházban töltött gyakorlata során főszerepet kapott. Ezután Bécsben is szerepelt a Mozart c. darabban Eadtstatten bárónő szerepét alakította. De Pécsett is játszott, a Jézus Krisztus Szupersztárban Mária Magdolna szerepét kapta.

Budapesteb az Operett Színházban számos más szerepben is feltűnt, a Rómeó és Júliában Capuletnét és a dadust is alakította, de például a Rebecca musicalben is megkapta a házvezető szerepét, vagy a Houdini c. 2016-os darabban a főszereplő feleségének a karakterét.

Énekesként először a Saul együttes frontembereként vált ismertté 1993-ban, de az igazi ismertséget 2008-ban szerezte meg, amikor a Csináljuk a Fesztivált 4. évadában a „Woman in love” című dallal első helyet ért el. Egy évvel később akkori férjével, Homonnay Zsolttal elkészítették a „Ketten” c. közös lemezüket.

2010-től több saját szólódala is megjelent, ezek közül az „Itt és most” című slágere 70. helyen végzett az azévi Rádiós TOP100-as listán. 2013-ban és 2014-ben is szerencsét próbált a Dal c. műsorban, mindkét évben a középdöntőig jutott. 2014-ben megjelent első szóló válogatás albuma a Most és Mindörökké, a Sony Music Entertainment Magyarország kiadásában. Ezen 10 dal szerepelt, ezek között a Woman In Love, az Itt és most, a Bűbáj vége főcímeként híressé vált Ever Ever After, valamint az Eurovíziós slágerei és a Rácz Gergővel duettben énekelt Egyetlen szó.

2022-ben tevékenységét az „Év Musicalszínésze” díjjal jutalmazták. Szerkesztőségünk nevében még sok sikeres évet kívánunk neki!