Grőber Attila, az MSZP pápai alapszervezetének elnöke, önkormányzati képviselője, az ellenzék volt pápai polgármester- és országgyűlési képviselőjelöltje is úgy döntött, hogy a Demokratikus Koalícióban folytatja politikai pályafutását. Erről saját közösségi oldalán nyilatkozott.

Nehezen, sok belső vívódás után hoztam döntést az MSZP-ből való kilépésről. Hálás vagyok mindenkinek, aki az elmúlt években, évtizedekben mellettem állt, politikai munkámat támogatta és segítette. Nagyszerű emberekkel dolgoztam együtt az MSZP-ben. Köszönöm. Ha megértéssel nem is, de remélem, hogy méltósággal fogadja az MSZP közössége döntésemet. Nem akarok és nem is fogok rosszat mondani arra a pártra, melynek negyedszázadig voltam a tagja. Méltatlan lenne.” – kezdte bejegyzését a politikus.

A döntését azzal indokolta, hogy cselekvőképesebb erő tagja kíván lenni, amit most inkább a DK-ban lát.

Számomra a politikai cselekvés motorja a hit. Abban való hit, hogy közösen képesek vagyunk egy jobb, szolidárisabb, igazságosabb országot teremteni annál, amit a jelenlegi hatalom csinál. Ehhez cselekvő akaratra, politikai dinamizmusra, világos jövőképre és elszántságra van szükség. Úgy látom, hogy ma a Demokratikus Koalíció az a politikai közösség, amely képes erre a feladatra.

Grőber Attila döntése azért is tűnhet furcsának, mert még 2 hónap sem telt azóta, hogy az MSZP bejelentette őt, mint Pápa polgármester-jelöltjét. De úgy látszik, az idők tényleg gyorsan változnak…