Két ember meghalt egy faházban, amely kigyulladt Tatabányán pénteken – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Dóka Imre közleményében azt írta: az 1-es út közelében lévő Szőlőhegy úton álló 16 négyzetméteres faház péntek délelőtt kapott lángra. A város hivatásos tűzoltói rövid időn belül a helyszínre érkeztek, ők találtak rá oltás közben két emberre, akiknek az életét már nem lehetett megmenteni. – írta közleményében az MTI.

Péntek délelőtt kigyulladt egy tizenhat négyzetméteres faház Tatabányán, a Szőlőhegy úton. A város hivatásos tűzoltói rövid időn belül a helyszínre érkeztek és eloltották a lángokat. Oltás közben két embert találtak, akiknek az életét már nem lehetett megmenteni. Az eset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

A katasztrófavédelem szakemberei ez úton is felhívják a lakosság figyelmét, hogy minden esetben fontos, hogy ne halmozzunk fel felesleges éghető anyagokat a lakásunkban, és tartsuk be az épületekben a tárolási szabályokat. A leggyakrabban nyílt láng használata, elektromos probléma, a fűtési rendszer hibája, főzés vagy dohányzás vezet lakástűzhöz. – figyelmeztet a katasztrófavédelem a hivatalos oldalán.

Forrás: mti.hu, katasztrofavedelem.hu