A korábban kétszeres U17-es Európa-bajnok Szél Anna arany-, míg a junior Eb-ezüstérmes Szabados Noémi bronzérmet nyert a bukaresti U23-as birkózó Európa-bajnokságon.   

A magyar szövetség beszámolója szerint Szél, az OSBK 22 éves versenyzője német, török és francia versenyzőket legyőzve jutott az 57 kilósok péntek esti fináléjába, ahol az ukránok tavalyi vb- és Eb-ezüstérmesével, Alekszandra Homeneccel csapott össze. Az orosházi sportoló nagyszerűen birkózott, a hajrában fordított az álláson, a végső kavarodás és ukrán challenge utáni 6-6 pedig neki kedvezett nagyobb értékű akciója miatt.  

A 72 kilogrammban Szabados egy-egy győztes és vesztes mérkőzés után lépett szőnyegre a bronzéremért, és az U17-es Eb-n bronzérmes román Paula Rotarut nagyon könnyen, 10-0-val, azaz technikai tussal múlta felül. Így az FTC-KIMBA birkózója a tavalyi U23-as kontinenstorna után idén is felállhatott a dobogó alsó fokára.     

A női birkózók egy arany- és két bronzéremmel zárták a bukaresti Eb-t, míg korábban a kötöttfogásúak egy-egy arany-, és ezüstérmet nyertek, valamint egy ötödik helyezést értek el.

Forrás: mti.hu