Hozta a formáját Bencsik András a Hír TV Sajtóklub c. műsorában. Ezúttal a téma az ellenzéki pártok budapesti ünnepi megemlékezése volt. A Demokrata főszerkesztőjének véleménye szerint nem jó, ha a kormánypárt az ünnepnapon teljes egészében kivonul Budapestről.

„De azzal, hogy a jobboldal elvonult Budapestről, szokták mondani, nincs otthon a macska, cincognak az egerek. Ezek kinyomultak az utcára, és egyik pimaszabb volt, mint a másik (…) tanulság: nemzeti ünnepen nem szabad elmenni vidékre, vagy ne menjen el mindenki. Néhányan maradjanak Budapesten is, mert ezek a kis svábbogarak, ezek kitódulnak az utcára, mert látják, hogy lehet” – fogalmazott a propagandista.

Karácsony azon kijelentésére, hogy Budapest köztársaság, Bencsik az alábbit reagálta: „minden idióta, öntudatlan, identitás nélküli barom jól érezheti magát Budapesten, mert ott nem kell magyarnak lenni, ott elég, ha csak ember vagy, és oda hánysz, ahova kedved tartja”.

A műsorban ezúttal Bayer Zsolt nem szerepelt, az őt helyettesítő Pálffy István keményen bírálta Pankotai Lilit, amiért a belügyminiszter nevével gúnyolódott, majd nem sokkal később elkezdett gúnyolódni Lili nevével…