Mindhárom 200-on belüli férfi magyar teniszezőnek sikerült javítania a világranglistán betöltött helyezésén.

A legjobb magyar játékos három mérkőzést nyert Kaliforniában, így 80 ponttal gazdagodott.

A bő egy hete Antalyában challenger-tornagyőztes, majd Székesfehérváron döntős Marozsán Fábián 35 helyet lépett előre, és már a legjobb 130-ban van. A 23 éves játékos a top 150 legnagyobb ugrását mutatta be az ATP-rangsorban és ha még tudna javítani, akkor lenne esélye arra, hogy az idei év Grand Slam tornáin egyből a főtábláról induljon.

Piros Zsombor 6 helyet javított, ő jelenleg a 179. helyen áll.

A 19 éves Alcaraz diadalával visszaelőzte Novak Djokovicot a lista élén. A murciai tinédzser – aki idén 14/1-es meccsmérleggel büszkélkedhet – tavaly szeptember 12-től idén január 29-ig vezette már a világranglistát, azóta az élen töltött hetekben rekordot döntő Djokovic uralkodott. A szerb klasszis Ausztráliában begyűjtötte 22. Grand Slam-trófeáját, a spanyol teniszező viszont sérülés miatt nem indult Melbourne-ben. A 35 éves Djokovicnak oltatlansága miatt Indian Wellst kellett kihagynia, és a szerdán rajtoló miami viadalon sem vehet részt. Floridában Alcaraz címvédőként indul.

Az amerikai tornákat sérülés miatt kihagyó, szintén 22-szeres GS-bajnok Rafael Nadal 2005 áprilisa (!) óta először nem szerepel a top 10-ben.