Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a gödi Samsung gyár óriási vízigényének kielégítése érdekében több száz fát vágott ki Mészáros Lőrinc cége Sződligetnél, illetve egy fenyőerdő részleges kiirtását tervezi Gödön.

Orbán Viktor kormányában a profitérdek az ember és a környezet elé kerül és az is tisztán látszik mára, hogy az akkumulátorlobbi senkit és semmit nem kímél. Magyarország nem lehet akkumulátorgyártó gyarmat! Találkozzunk március 20-án Győrben, a városháza előtti téren, a facebook esemény itt elérhető:

Tüntetés ma Győrben 17:30 órakor a tervezett veszélyes iparterület ellen!

A győri önkormányzat összefogva a kormánnyal négymillió négyzetméternyi területen akar ipari parkot létesíteni Győr legnagyobb városrészében, Győrszentivánon az emberek megkérdezése nélkül. A terület megkapta a veszélyes besorolású iparterület minősítést, ami feltételezi egy súlyosan környezetszennyező akkumulátorgyár építését. A civilek tiltakoznak a beruházás ellen, de ez nem hatja meg a döntéshozókat és kitérő választ adnak arra a kérdésre, hogy lesz-e akkugyár Győrben.

A győriek félelme jogos ismerve a kormány szándékát, hogy akkumulátorgyár-gyarmatot akarnak csinálni Magyarországból. Felháborító, hogy szennyezni akarják a levegőt, hogy elhasználják a környék vízkészletét, hogy tönkreteszik értékes termőföldjeinket. Most még tudunk tenni a tervezett veszélyes üzem ellen, ezért kérjük gyermekeink, unokáink érdekében Ön is vegyen részt a tüntetésen! Mutassuk meg együtt, hogy nem hagyjuk tönkretenni Győr nyugodt életét!

A tüntetés felszólalói:
Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke
Kun Zoltán, élővilág-és tájvédelmi szakértő, a SZISZE szakértője,
Dr. Balog-Farkas Renáta, ügyvéd, a SZÖSZ tagja, a SZISZE szervezője,
Tetlák Örs, az LMP Országos Elnökségének tagja, Érd alpolgármestere
Neubauer Tamás, győrszentiváni pedagógus
Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke
Szabó Andrea, a SZÖSZ elnöke, a SZISZE szervezője
moderál: Pintér Bence, újságíró