A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó nemrég az Instagramján tette közzé: elindul a május 14-i időközi választásokon Gödön.

„Le kell zárni a kudarcos múltat, változásra van szükség! Lendületbe kell hozni Gödöt. Eddig azért küzdöttem, hogy Magyarországnak dicsőséget szerezzek, most azért fogok dolgozni, hogy Göd is egy győztes város legyen. Irány a dobogó teteje, hajrá Göd!” – írta Kammerer a nemrég létrehozott Instagram-oldalán.

Más jelölt egyelőre nem jelentette be, hogy meg kívánja mérettetni magát a választáson. Kammerernek egyébként egyáltalán nem ismeretlen a város, bár nem ott született, gyerekkorában már odaköltözött családjával és a sportolói karrierjét is ott kezdte el már. Tehát mondhatjuk, hogy saját városában próbál helytállni.

Az időközi választáson nem csupán új polgármester választására kerül sor. Pár nappal a polgármester lemondását megelőzően az 5. egyéni körzetében megválasztott volt LMP-s önkormányzati képviselő, Hlavács Judit is lemondott, így az ő körzetében is időközi választásra kerül sor.

Borítókép forrása: Eurosport