Hat év börtönre ítélte első fokon a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki arra kényszerítette cellatársát, hogy minden vesztes kártyacsata után vizet igyon. A férfi nyolc liter vizet ivott így meg, és életveszélyes állapotban kellett kórházba szállítani. A 26 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés, folytatólagosan elkövetett zsarolás és kényszerítés bűntettében mondták ki bűnösnek.

Ahogyan arról írtunk, az elkövető 2021 szeptembere óta minden előzmény nélkül elkezdte zaklatni a zárkatársát. A rendszeres zárkabeli kártyázások során, 2021. november 8. napján, délután, a vádlott arra kényszerítette a sértettet, hogy vesztes játszmánként 1, összesen 3 liter vizet igyon, majd a végén arra, hogy további 5 liter vizet is megigyon. A sértett könyörgött, hogy nem bírja, rosszul van, erre a vádlott bántalmazta, majd zsír evésére is utasította. A sértett rövid idő múlva rosszul lett, eszméletét vesztette, majd kórházba szállították és gyógykezelték, mivel nála a vízmérgezés miatt életveszélyes állapot alakult ki. A vádlott mielőtt a sértettet elszállították, megfenyegette a zárkatársait, hogy az előzményeket nem mondhatják el, azt kell állítaniuk, hogy a sértett egyszer csak lefordult a székről.

Az ügyészség felajánlotta az elkövetőnek, hogy beismerés esetén 6 és fél évet kap, amit hozzáadnak a büntetéséhez, a terhelt azonban ezt elutasította. Így egy picit rövidebb időtartamú büntetést kapott, ám tettének ezzel együtt is nagyon súlyos következményei lettek.