A Repeta Gyorsban nagyon régen nem jártam, talán a pandémia előtti időszak volt az utolsó, amikor ott ettem. Ennek azonban volt egy nagyon prózai oka: nem voltam elégedett azzal, amit kaptam. Visszakerestem a 4 évvel ezelőtt írt blogbejegyzésemet a helyről, ahol leírtam, hogy jellegtelen, túlkészült és nagyon keserű hús, 3 falásra elfogyó szósz, kevés és aránytalan zöldség jellemezte az ételt, ami miatt lehúztam a helyet arról a listáról, ahova megyek enni. Egyik este azonban valami megérzés azt súgta nekem, hogy sok idő eltelt, és bár néha látok negatív kommenteket a helyről, most már megérdemel egy újabb esélyt, nem volna tőlem sem korrekt, ha 3-4 éves élmények alapján sztereotipizálnám a helyet.

Az étlap nem nagyon változott, még mindig van gyros, hamburger, pizza, néhány saláta és baklawa is, bár azt nem szeretem, szóval nálam nem játszott. Ezúttal egy kis egy mega gyrost kóstoltam, amihez extraként kértem füstölt sajtot, szerintem illik a gyorsokhoz, mindig kérem, ha látom, hogy van a repertoárban. Itt már észrevettem egy kisebb változást: mialatt legutóbb nagyon gyorsan elkészült a gyros, most picit (pár percet) többet kellett rá várnom, miközben a srác, aki az ételt készítette, próbálta rétegezni a zöldségeket. Ennek örültem, mert egyrészt odafigyelést mutatott, másrészt bíztam benne, hogy így arányosabb lesz az étel.

És valóban. Amikor megkóstoltam, rögtön éreztem az összes zöldség és a joghurtos szósz ízét, ami továbbra is selymes, kellemes ízű. De ami nagyon fontos, hogy ez most az étel végéig kitartott. Jó, nem volt minden zöldség ott minden egyes falatban, de ez nyilván nem is lehet reális elvárás, viszont valami zöldséget végig éreztem, és a szószt is nem csak a tetejére locsolták, hanem az alja is kapott. Már két korábbi kritikámat sikerült úgy javítani, hogy tulajdonképpen semmi nem történt, csak odafigyeltek az ételre. Ez jó pont.

Ezután jött a hús, és itt is javulást éreztem. A fűszerezése jóval kellemesebb volt és jól volt elkészítve, nem volt túlsütve. Sajnos még nem volt tökéletes, picit szárazabbnak éreztem, mint amennyire én szeretem, illetve egy porcos darabot is kaptam, amit nem tudtam elrágni, így ki kellett köpnöm. De ilyen előfordul, emiatt még mindig kevésbé haragszom, mintha valami rosszul van elkészítve.

A füstölt sajt rendben van, a gyors aljára került, így még a végén is adott egy kis extra ízt. A pita és a csípős szósz nekem még mindig egy picit jellegtelen, nem igazán sokat adnak hozzá ízben az ételhez, de összességében a többi alapanyag összhangja miatt ez most egyáltalán nem volt zavaró az étel fogyasztása közben.

Még mindig nem ezt tartom a város legjobb gyrosának, de ahhoz képest, amiket korábban ettem itt, ez most egy nagyon más élmény volt, és szerencsére a pozitív irányba. Ezek alapján már szívesen térek oda vissza és kóstolok meg másféle ételt is. A hely nálam felkerült újra Pécs gyros-térképére, és szerintem első alkalommal ez azért bőven megfelelő.