Péterffy Attila, Pécs város polgármestere elfogadta a Nevetnikék Alapítvány meghívását, hogy egy játékkészítésen vegyen részt. Az eseményen részt vett még a város három alpolgármestere – Nyögéri Lajos, Ruzsa Csaba és Zag Gábor – a képviselők közül Csaba István és Siposné Bikali, valamint az LMP képviseletében Szabó András területi elnökségi tag.

A foglalkozás során kis játékrakétákat készítettek a politikusok, melyet a gyerekek kezelések után kapnak ajándékba. A polgármester a játékok fűrészelését és vágását vállalta magára, a többiek a faanyag lecsiszolásában, valamint a festésben segítettek.

A foglalkozás bő 2.5 órán keresztül tartott, ami idő alatt meglátogatták a Gyermekklinika várótermét is, ahova szintén kézműves játékokat helyeztek el, hogy a gyerekek feszültségét oldják az orvosra történő várakozás ideje alatt.

A Nevetnikék Alapítvány célja, hogy a kórházi gyermekek életében kis vidámságot csepegtessenek, ami segíti őket a gyógyulásban. Ezt főleg önkéntes kórházlátogatások, játékkészítő napok, illetve falfestések keretében teszik. Működésükhöz örömmel fogadnak további adományokat, ugyanis a jelenlegi válság az ő helyzetüket is megnehezítette. Adományozási lehetőségről az Alapítvány oldalán olvashat (https://nevetnikek.hu/).