Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő mai, vasárnap reggeli Facebook bejegyzésében beszámolt követőinek az Orbán Viktor „gépeltérítésével” összefüggő feljelentésének legfrissebb fejleményéről. Közösségi oldalán tudatja, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság átirányította az Orbán Viktor „gépeltérítésével” összefüggő feljelentését a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez.

Az ominózus feljelentés előzményeiről annyit, hogy február 27-én Kairóba utazott Orbán Viktor magyar miniszterelnök, de még a magyarországi landolás előtt vargabetűt írt le a gépe, és tett egy kis kitérőt a honvédségi repülőgéppel, és Olaszország felé vette az irányt.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság áttette az Orbán gépeltérítése miatt tett feljelentésemet a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez. Ez látszólag formalitás, de azért van ennek a levelüknek néhány fontos üzenete: – A BRFK gondolkodott és nem tudta csípőből azt mondani, hogy nincs igazam és ezért nem nyomoznak (megértem, a tények annyira egyértelműen a hivatali vesztegetésről szólnak)  – arra hivatkoznak, hogy mivel a feljelentettnek mentelmi joga van, ezért az ügyészség jogosult nyomozni. Csakhogy ÉN A FELJELENTÉST ISMERETLEN TETTES ELLEN TETTEM! Hiszen egyenlőre nem tudni (bár sejteni azért lehet), hogy ki követte el a hivatali visszaélést. Bárki lehetett, akár Orbán maga, vagy stábjában valaki, akár a honvédségi stábban, akár minisztériumban, akár más. Csak annyi biztos, hogy Orbán érdekében történt [aki lehet, kézzel lábbal tiltakozott :)], de hát a gépen nem ő a parancsnok. Először tehát fel kell deríteni a tényállást pontosan, nyomozni kellene, beszerezni iratokat, tanúkat meghallgatni, hogy mi és hogyan történt. Na erre nem volt hajlandó a BRFK, inkább megnevezte Orbán Viktort feljelentőnek és eldobta a forró krumplit…. Közben a „honvédség” – teljesen törvénytelenül – ismét nem válaszolt az út részleteit firtató képviselói írásbeli kérdéseimre. https://hvg.hu/…/20230325_Titkolja_a_kormany_Orban… .

Azt írják csak, mindenki nyugodjon lmeg, ők mindig törvényesen repülnek. Na ez az, ami ebben az esetben egészen biztosan nem igaz.” – olvasható Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook bejegyzése.