Az Ökopolisz Alapítvány „Stop akkugyárak! Az akkumulátorgyártás valóban öngyarmatosítás?” témakörében tart okfejtő beszélgetést az akkumulátorgyártás magyarországi helyzetéről 2023. április 11-én, kedden 18 órakar, a MagNet Közösségi Házban Budapesten, az Andrássy u. 98 szám alatt. A beszélgetés nyilvános, így azt a Facebokoon is bárki követheti.

A beszélgetés során az alábbi, és hasonló a kérdésekre is keresik a válaszokat:

  • Mennyire környezetkárosítóak?
  • Hol épülnek?
  • Hol működnek?
  • Valóban ismerjük a működésüket?
  • Mennyibe kerülnek?
  • Mit jelent ez számunkra?

A beszélgetést vezeti: Schmuck Erzsébet, az LMP-Magyarország Zöld Pártja társelnöke

Meghívott közgazdászok: Csath Magdolna és Pogátsa Zoltán

Ezek azok a kérdések, amelyek leginkább foglalkoztatják napjainkban azokat, akik az akkumulátorgyárak miatt érintettek. Az elmúlt időszakban több városban is tüntetések szerveződtek, és petíciót gyűjtöttek az akkumulátorgyárak telepítése ellen Magyarországon.

Napjainkra már mindenki hallott Orbán Viktor tervéről, miszerint Magyarországot „akkumulátorgyártó-nagyhatalommá” teszi.

Civil szervezetek, környezetvédők és politikusok is azonnal felemelték a hangjukat a kormány elképzelése ellen. Most azonban közgazdászok segítségével próbálják felfejteni, milyen hatással lesz Magyarországra a keleti akkumulátorgyárak hazánkba telepítése.

Mi igaz, és mi nem a kormánypropagandákból, az ellenzéki kritikákból? Összességében arra keresik a választ, megéri-e az akkumulátorgyártást ráerőltetni hazánkra?

Az eseményen két neves közgazdász, Csath Magdolna és Pogátsa Zoltán beszélget az akkumulátorgyártásról, illetve annak közgazdasági vonatkozásairól.

A beszélgetést Schmuck Erzsébet, az LMP-Magyarország Zöld Pártja társelnöke vezeti.

A beszélgetést ITT tudja nyomon követni:

https://www.facebook.com/events/544041904487379?ref=newsfeed