Továbbra sem csökken érdemben az infláció, de ezt talán mondanunk sem kell azoknak, akik Magyarországon élnek és járnak vásárolni. Gyakorlatilag hétről-hétre drágul minden, a fizetések és a nyugdíjemelések pedig nem tudják lekövetni a pénzromlás mértékét, emiatt napról-napra rosszabbul élünk. Erről pedig első sorban Orbán Viktor és a Fidesz tehet.

Hiába hazudnak háborús inflációról, meg szankciós inflációkról (melyeket ők maguk is megszavaztak), Európán belül sehol sem akkora az infláció mértéke, mint Magyarországon, sőt a legtöbb országban már régóta csökken, míg Magyarországon továbbra is nő. Mindez a Fidesz elhibázott gazdaság- és energiapolitikájának, a különadóknak, és a kommunista módszerekre emlékeztető – és sehol sem működő – hatósági áraknak köszönhető. Ez az ok, amiért ilyen drága minden, ezt pedig a rekord magas, 27 százalékos ÁFA tetézi. Amíg például a spanyol állam bizonyos termékek esetén eltörölte az ÁFÁ-t, addig Magyarországon egy 10 ezer forintos bevásárlás során 2700 forinttal a magyar államot támogatjuk. Pontosabban azt, hogy a fideszes vagy Fidesz-közeli bűnözők még gazdagabb legyenek.

Európa többi országában egyre lejjebb kúsznak az árak, nincs áruhiány, az euró továbbra is stabil és erős fizetőeszköz. Nálunk ennek fordítottja történik, az árak nőnek, sok termék (főleg amire a bolsevik hatósági árakat vetették ki) nem elérhető, a különadók megfojtják a boltokat, az ÁFA-bevételek eközben rekordon vannak, a kormány hülyére keresi magát, miközben ön háromszor is meggondolja, hogy mit tehet be a kosárba, és mit nem.

Nevezzük nevén a dolgot: fideszes infláció van, nem háborús.