A hatósághoz fordul a helyi Fidesz és az ÖPE képviselője, ugyanis véleményük szerint személyes adatokkal visszaélést követett el a város polgármestere.

Mint azt tudvalevő, az elmúlt hetekben a pécsi lakosok jelentős részét telefonos közvéleménykutatás céljából hívták fel, mely hívás keretében Péterffy Attila polgármester (hangja) tájékoztatta a lakosságot elsősorban környezetvédelmi és akkumulátorgyárral kapcsolatos kérdésekben.

Az ügy kísértetiesen hasonlít a tavalyi választási kampányban bevetett Márki-Zay Péter-féle SMS-cunamihoz, amelyet DatAdat-botrányként is ismerni lehet – közölte a pécsi ellenzék ma sajtótájékoztatón. Berényi Zoltán a Pécsaktuálnak azt nyilatkozta, hogy egy olyan telefonszámon is keresték, amely nem hivatalos és a közvetlen hozzátartozóin kívül elvileg senki sem ismer.

Csizmadia Péter közölte, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulnak első körben, hogy vizsgálják ki, Péterffy Attila honnan szerezte meg a pécsiek telefonszámait, és mennyire volt ez jogszerű. Gyaníthatóan ugyanis nem volt az szerintük, és vélelmezhetően ugyanabból a tiltott adatbázisból dolgozhattak Péterffyék, mint a választási kampány idején az egyesült baloldal.