4-3-ra nyert, ám büntetőrúgással kiesett az Vb-elitkörért vívott pótselejtezőben a magyar futsal válogatott. Mivel az első mérkőzésen Brüsszelben 2-1-re kikapott a magyar csapat, ezért a belgák egy gólos előnnyel kezdték a mérkőzést.

Már az első 10 percben további két gólt tettek hozzá az előnyükhöz a belgák, így úgy tűnt, a továbbjutás nagyon hamar eldől. Ám a magyar csapat gyorsan új erőre kapott és a 18. percben már 2-2 volt az állás, majd 4 perccel a lefújás előtt egy újabb góllal az összeredményt is sikerült egálra hozni.

A hosszabbítás első 5 percében nem született gól, ám a második félidő elején szinte azonnal gólt szerzett a magyar csapat és már mi álltunk továbbjutásra. A belgák azonban másfél perc múlva egyenlítettek, így a hosszabbítás után is egálra állt a két csapat.

A büntetőpároknál az első büntetők mindkét csapat berúgta, majd mindkét csapat hibázott. A harmadik büntetőpárosnál megint mindkét csapat gólt szerzett, ám a negyediknél hibáztunk. A maradék 3 büntetőt mindegyik csapat berúgta, ám összességében a büntetőpárbaj vége 4-3 lett a belgák javára. Így Belgium jutott fel az elitkörbe.

Borítókép forrása: nemzetisport.hu