Ma ünnepli 60. születésnapját Détári Lajos. A kiváló labdarúgó 1963. április 24-én látta meg a napvilágot Budapesten.

Gyermekkorát a budapesti állami lakótelepen töltötte. Gyerekként a közeli Aszfaltútépítő pályájára jártak focizni, ahol hamar felfedezték és leigazolták. Innen került a Honvéd ifjúsági csapatához. Kispesten kezdte profi pályafutását 1980-ban, nem volt még 18 éves, amikor debütált a Honvédban a Pécsi MSC elleni idegenbeli mérkőzésen.

A következő szezontól már meghatározó tagja volt a csapatnak, amellyel három egymást követő idényben nyert bajnokságot (1983/84, 1984/85 és 1985/86) és lett egyúttal az NB1 gólkirálya is. 1985-ben az év legjobb magyar játékosává választották. 1987-ben Debrecenben játszott utoljára a Honvéd mezében egy 2-0-s kispesti győzelmet hozó mérkőzésen.

1986-ban az Eintracht Frankfurthoz szerződött, ahol német kupagyőztes lett, majd 2 évet a görög Olympiakosz csapatánál töltött el, amelyből a másodikat szintén kupagyőzelemmel zárta. 1989-ben a szezon legjobb játékosának választották Görögországban.

1990-től Olaszországban játszott először a Bolognában, majd Anconaban, végül Genovában. A Bolognával az UEFA-kupa negyeddöntőéig jutott, a másik két csapatban azonban kisebb eredményeket ért csak el, így 1994-ben 1994-ben végleg elhagyta Itáliát, s Svájcba szerződött. A Neuchâtel csapatával bronzérmet szerzett, s megválasztották az év játékosának. Két év után újra országot váltott, s Ausztriába, a Sankt Pöltenhez igazolt. Ezt követően még visszatért a BVSC-be, majd Dunakeszibe, végül Szlovákiában is játszott, ám a korai sikereket ekkor már nem tudta megismételni.

A magyar labdarúgó válogatottban 1984-ben lépett először pályára. Az első pályára lépést további 60 követte, és az ő nevéhez fűződik a mai napig a magyar labdarúgó válogatott legutolsó Vb gólja (1986).

Szerkesztőségünk nevében Boldog születésnapot kívánunk!