A Streat régi burgeres helye a városnak, ami egy ideig sajnos bezárta kapuit, ám a pandémia után újra tudtak nyitni. Már régóta gondolkodtam azon, hogy egyszer be kellene mennem oda ennyi egyet, de eddig valahogy mindig elmaradt. Végül múlt héten, amikor elmentem mellette ebédidőben, úgy gondoltam, ideje próbát tenni.

Az étlap alapvetően burgerekből – amikhez krumpli és coleslaw saláta is dukál – és szendvicsekből áll, illetve van egy napi desszert is, ami aznap egy vaníliás-gyümölcsös pohárkrém volt. Így végül egy Spicy Burger mellett döntöttem, ami mellé ezt is kértem. A várakozási idő nem volt sok, kb. 10 perc lehetett, megkérdezték előtte, hogy mennyire süssék meg a húst, a vendégtérben újságok és virágok találhatók, szóval abszolute vendégbarátnak éreztem az egészet.

Ami az ételt illeti, szintén sok jót tudok mondani. A Coleslaw saláta nagyon kellemes ízű volt, e mellett jó szaftos, a tetején lévő kis madársaláta meg egy kis frissességet is adott. A krumpli is érezhető volt, hogy nem egy szériatermék, jól készült, nekem picikét sótlan volt, de mivel minden asztalnál volt külön só, ez sem okozott gondot.

A burgerben a buci is saját terméknek tűnt, ropogós, kellemes ízű, szintén nagyon rendben van. A hús is folytatta a jó sorozatot, közepesen átsült, minimálfűszerezés, pont ahogy szeretem, és egyébként érződik róla, hogy remek minőség. A zöldségek is hozzák, amit kell, mindegyik friss és finom, a bacon is ropogósra sült, ahogyan én szeretem. A szósz egy házi ketchup volt, nem az édesség irányába ment el, inkább egy pikánsabb-fűszeres szósz volt, de a funkcióját jól ellátta.

Végére hagytam a jalapeno paprikát, ami az étel csípősségét adta. Nos, tényleg rendesen csíp – emiatt gyerekeknek nem is ajánlom – viszont az egész étel egy olyan ízorgia ad, amihez a csípősség csak hozzáad még egy ízt, és nem elnyomja a többit. A 3 elem egymáshoz való mennyiségi aránya is jó, nekem a krumpli volt picit több, mint amennyit én szoktam hozzá enni, de ez sem gond.

Ezután tértem rá a desszertre, ami egyszerű metódust követ: piskóta, vaníliakrém, gyümölcsök. Bár tálalás terén ez egy pohárdesszert, ízében kifejezetten háziasnak hatott, nagymamáim gyümölcstortája jutott eszembe, ahol mindig volt a piskóta, rajta a krém, rajta valamilyen gyümölcs és egy zselé. Itt a zselé elmaradt, de minden más megvolt, ráadásul különböző ízekkel, a piskótavolt a legédesebb, a vanília is édeskés volt, de visszafogottabb, a gyümölcsök meg egy friss, savanykás hatást adtak. Külön tetszett a gránátalma használata, én is nagyon szeretem vaníliás édességek mellé.

Igazából nehéz most mit írni, mert ez az az étel, amiben tényleg csak akkor találok hibát, ha kötekedni akarok. De azt meg nem akarok. Mind külön-külön, mind egyben egy nagyon komplex étel, és bár nem mondom, hogy ez a legfinomabb burger, amit életemben ettem – azt továbbra is Marosvásárhelyen kaptam – de egy dobogós helyre szerintem simán odaérne. Az egyetlen pici hátránya az ára, a burger menüért, a desszertért és az üdítőért 5.800 forintot fizettem, ami nem olcsó, de szerencsére ez az a hely, ami nem csak megkéri, hanem meg is éri az árát. Ha valaki még többet akar megtudni a helyről, itt talál információkat.