Május 31-én kerül sor az első tárgyalásra az ún. Aranyhajó-ügyben – írja a Pécsma.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVH) igazgatója még 2020 elején tett feljelentést, ugyanis két ügyben is hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja merült fel. Lett is három gyanúsítottja az ügynek, ám később a rendőrség megszüntette a nyomozást, bizonyítékok hiányára hivatkozva, így a bíróságon el sem indulhatott a büntetőügy.

A PVH azonban úgy ítélte meg, hogy a céget és ezáltal a várost ért kár akkora az úgynevezett Aranyhajó-ügyben és az egykori központi menza ügyében, hogy mindent meg kell tenni a károkozók felelősségre vonásáért. Ezért később pótmagánvádat nyújtott be a cég korábbi vezetője, gazdasági igazgatója és egykori jogi képviselője, valamint két másik személy ellen, az ügyben pedig a Komlói Járásbíróság kezdett eljárni. Az első előkészítő ülésen a bíróság arra szólította fel a PVH ügyvédeit, hogy pontosítsák a vádakat, tételesen jelöljék meg a vádiratban, hogy mely vádpontokban melyik gyanúsítottra akarják bizonyítani a bűnösséget.

Az ügy mai előkészítő ülésén kiderült, hogy a pótmagánvádló hiánytalanul elvégezte a vádiratban a kért pontosításokat – azonban a gyanúsítottak védőinek kérését meghallgatva az ülést vezető bíró még részletesebb pontosításra hívta fel a PVH jogászait a vádirat kapcsán. Ennek elkészítésére 15 napot kaptak.