A nemzeti minimumnak kellene lennie, hogy sem a Horthy, sem a Szálasi, sem a Rákosi, sem a Kádár-rendszer vezető szerepben lévő, népnyúzó, anti-demokratikus, sok esetben kezükhöz vér tapadó személyekről nem nevezünk el semmilyen közterületet Magyarországon. Horn is ide tartozik, még akkor is, ha 1989-ben, életében először emberként viselkedett. Egy jó cselekedet azonban nem feledheti el azt, amit 1959 és 1989 között művelt: szerepét az 56-os forradalom leverésében, a megtorlásokban, a diktatúra kiszolgálásában, a hazaárulásban. Rettentően ciki amit a pesti ellenzék az ügyben művel, jelen esetben teljesen igaza van a Fidesznek amikor a Hornról elnevezett sétány ügyét támadják meg.

Mindez egyébként jogszabály ellenes is, hiszen „közterület nem viselheti olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett”. Tegyük hozzá: a Nagy Imréről vagy itt Pécsett Esztergár Lajosról elnevezett utcákat, közterületeket is sürgősen át kellene nevezni, ezen személyekhez annyi vér tapad, annyira aljas szolgálatot tettek a náciknak és a kommunistáknak, ami emberéletekbe került, ami miatt az áldozatok emlékének a meggyalázása a róluk elnevezett utca, közintézmény. Ugyanez igaz Hornra is, akinek az 1989 előtti bűnlajstroma végtelenül hosszú, ráadásul ha a baloldal szerint rendben van egy a Kádár-rendszerben fontos szerepet betöltő egykori politikusról elnevezett sétány, akkor a Fidesz és a jobboldal is nyugodtan készítheti a Gömbös Gyuláról, Horthy Miklósról vagy épp Endre Lászlóról elnevezett utcákat, táblákat. És ha a baloldal szerint rendben van a volt puffajkás Hornról elnevezett sétány, akkor bizony egyetlen szót sem szólhatnak ha majd a szomszédben a Gömbös Gyula téren fogunk sétálgatni.

Továbbra is azt gondolom, hogy az 1920 és 1989 közötti időszakban hatalmon lévő politikusokról tilos bármit is elnevezni, a Nagy Imréről vagy épp Esztergár Lajosról elnevezett utcákat is át kellene nevezni minél előbb. Ezek az emberek nem érdemlik meg, hogy nevüket viselje bármi, oly sokat ártottak a magyarságnak, a magyar demokráciának, oly sok vér tapadt a kezükhöz, hogy mindez az áldozatok emlékének a meggyalázása.

Van egy csomó művészünk, tudósunk, sportolónk, vagy éppen korábbi kevésbé vészterhes időkben élő politikusunk akiről lehetne mit elnevezni. Horn Gyula sétány helyett például lehetne Mansfeld Péter sétány. Méltóbb volna Budapesthez, és az országhoz is.