Az LMP – Magyarország Zöld Pártja kiáll a körúti kerékpársáv megtartása mellett, hiszen annak létrehozása minden szempontból előremutató lépés volt az élhető város megteremtése szempontjából. Nem a kerékpársávok miatt vannak dugók, hanem a rengeteg autótól. Ezért nem több autósávra van szükség, hanem kevesebb autóra a városban és több kerékpársávra.

Közterületeinket leuralták, foglyul ejtették az autók. Sajnos ma Budapesten is általános, hogy a város rendelik az autók minél kényelmesebb haladásának. Emiatt az egyéb módon közlekedők jelentős hátrányba kerül, a város pedig egyre élhetetlenebbé válik. Ezért volt roppant fontos lépés a körúti bringasáv létrehozása.

Ma már tudjuk, hogy az autók szaporodását nemcsak lehetséges, de szükséges is csökkenteni.A fővárosban nem azért vannak a 90-es évek óta folyamatosan dugók, mert 2020-ban kerékpársávokat festettek fel, hanem azért, mert megtelt a város, több hely nincs az egyre nagyobb forgalom számára.

Álságos azzal érvelni, hogy a Nagykörúton „elvették” az autósoktól azt az egy sávot. Az egy sáv közös, ugyanannyira az összes többi közlekedőé is. A több sáv plusz minden esetben több autót von magával, nem pedig a dugó csökkenését. Eddig annak árán lehetett az autósoké, hogy más közlekedőket kiszorítottak.