Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    —————————-

    Az Atlanti-óceán fölött ciklon örvénylik, melynek hosszú frontrendszere a Brit-szigetek felett is áthalad, itt csapadékos, felhős időt okozva.
    Ugyanakkor a kontinens többi részén nagyrészt eseménytelen az idő, csak Közép-Európában fordulnak elő záporok, zivatarok egy sekély ciklon hatására.     Északkelet-Európa felett továbbra is egy nagykiterjedésű magasnyomású rendszer található, amit száraz, hűvös légtömeg tölt ki. Területén a hőmérséklet jócskán elmarad az ekkor szokásostól, míg a kontinens legmelegebb térségén – az Ibériai-félszigeten – a 30 fokot is megközelíti a csúcsérték. Az anticiklon peremén hűvösebb és szárazabb légtömeg érkezik a Kárpát-medencébe.

    Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:
    ————————————————–

    Hétfőn és kedden általában napos, gomolyfelhős idő várható. Éjszakára nagyrészt gyengén felhős vagy derült lesz az ég, de a Nyugat-, illetve Délnyugat-Dunántúlon közepesen felhős idő lesz a jellemző. Csapadék nem valószínű.
    Az északkeleti, keleti szél élénk, hétfőn az ország keleti felén többfelé erős, a Zemplénben és a Bodrogközben viharos lesz. Kedden is sokfelé lesz élénk a keleti szél, de már csak egy-egy helyen lehet erős széllökésre számítani.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul, de a szélcsendes északi fagyzugokban ennél hidegebb is lehet.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 15 és 20 fok között alakul.